Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2008 15:17 - 10 причини да обикнем кризата :-)
Автор: renivelcheva Категория: Технологии   
Прочетен: 1385 Коментари: 0 Гласове:
0



image По-малко опашки и задръствания са сред ”печалбите” БГНЕС
10 причини да обикнем кризата News.dir.bg - 17 Октомври 2008, 10:20
В САЩ медиите започнаха да култивират настроения, които да не позволят стагнацията, обхванала икономиката да прерасне в масова психологическа депресия. Финансовият телевизионен канал Си Ен Би Си вече посочи 10 причини, заради които човек може да обикне рецесията, обхванала страната. Вечеря у дома, никакви опашки по бензиностанциите, повече купони за намаления в магазините, по-малко рекламен "боклук", безплатен фитнес и полезно общуване с природата при отглеждането на зеленчуци в градината - не е ли това най-вярната рецепта за щастие!?, задава реторичен въпрос водещият на предаването на Си Ен Би Си.
Американците твърдят, че основното "предимство" на финансовите сътресения е, че семейството, принудено да пести от ресторанти и вечерни развлечения, най-после може да възстанови традицията за общи домашни вечери. Това е много добре, според резултатите на проучване, направено от министерството на здравеопазването, тъй като общуването в семеен кръг помага за намаляването на стреса особено сред младите хора. Освен това домашно приготвената храна е по-нискокалорийна и по-полезна за нацията, страдаща от наднормено тегло, се посочва в изследването. Изгодно от финансова гледна точка и полезно за здравето ще бъде възраждането на позабравеното градинарство. Физическото натоварване, което стимулира мускулите на сърцето, ще стане безплатен фитнес, като експертите съветват да се отглежда екологично чисти картофи.
Си Ен Би Си съветва да се гледа по-оптимистично на поскъпването на бензина и на кризата в националното автомобилостроене. Да, трудно е, затова пък човек зарежда с гориво без да чака на опашка и може да си купи нов джип с големи отстъпки, които гигантите в промишлеността са обявили. Кризата е отлична възможност човек да започне собствен бизнес, твърди Си Ен Би Си, припомняйки легендата с раждането на Майкрософт (Microsoft), Хюлет-Пакард (Hewlett-Packard) или пък фабриката за приказки Уолт Дисни (Walt Disney). За наем на помещение няма да ви вземат много, потенциалните конкуренти са разорени, запасите на веригите от супермаркети, които се опитват да се отърват от тях, се продават почти на безценица., допълва БТА.
"Рецесията е отлично време човек да открие собствен магазин", твърди Се Ен Би Си. И разбира се, кризата е подходящ момент човек да преосмисли живота си и да открие нови перспективи. Съмнително е например, че зеленото движението щеше да достигне сегашното развитие, ако не се бе зародило посред кризата от 70-те.
И като става дума за 70-те, да не забряваме музикалното вдъхновение. В трудни времена се създават прочувствени песни, които надминават упоителното ежедневно дрънчане. Примери има много - от Брус Спрингстийн до Кърт Кобейн. Така че очакваме следващия музикален герой.


Тагове:   обикнем,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: renivelcheva
Категория: Технологии
Прочетен: 219669
Постинги: 56
Коментари: 137
Гласове: 2615
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930